Babyshower - Babaváró

Újítanál? - Rendezz babavárót! Segítek benne.

Blog-értesítő

Értesítést kérek minden új blogbejegyzésről:
név:
e-mail:

Olvass a twitteren is:

Utolsó kommentek

Miről is van szó?

2009.04.01. 16:47 - andromeda

Címkék: babyshower

A "babyshower" egy nyugaton - pontosabban az Egyesült Államokban - széleskörűen elterjedt családi rendezvény. Ott szinte már szokássá vált - sőt, kötelező - ki szerényebb, ki gazdagabb kivitelben, de megrendezi. A születendő gyermek érkezését várva, a család, vagy egyik-másik barát/barátnő összejövetelt rendez a pocaklakó szüleinek, ahová a meghívottak a csöppség számára hasznos ajándékokkal jönnek (pl. pelenka, cumisüveg, kis kád, rugdalózók, babakocsi, stb.). Persze a vendéglátók finom ételekkel és italokkal viszonozzák a figyelmességeket. 

Az "újszülött-köszöntőt" leginkább a kismama terhességének hetedik-nyolcadik hónapjában szokás megrendezni. Odaát. Persze, ahogy minden, ez is változott az idővel, és a hellyel - hiszen átlépve a határokat, lassan Európába, majd manapság már Magyarországra is elért e kedves családi rendezvény híre. 

Nálunk a szokás még mindig az, hogy a kicsi születése után "babalátogatóba" megyünk, de lehet, hogy lesz pár olyan család, ahol újításképpen - összemosva a nyugatit és a honit - megpróbálkoznak egy hamarabbi babaváróval is. Tulajdonképpen ez egy hasznos dolog lenne: a fiatal, kezdő szülőknek segítséget jelenthetne egy ilyen összejövetel, ahol a kapott hasznos ajándékok mellett bizonyára sok, még megválaszolatlan kérdésükre is választ kaphatnának a vendégsereg tapasztaltabb tagjaitól. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babyshower.blog.hu/api/trackback/id/tr851040072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cynicalbitch 2009.04.02. 14:59:22

1. aha, szóval még egy alkalom, amire lehet költen a lóvét. tehát nem csak a Valentin napot, a Halloween-t, a gazdasági válságot köszönhetjük amerikai barátainknak, hanem egy újabb hülyeséget akarnak (-tok) meghonosítani...

2. Aki a "pocaklakó" szót használja, mind be kellene zárni Jónás mellé a cethal pocakjába, bakker...

andromeda 2009.04.02. 15:06:45

Kedves cynicalbitch!
a babalátogatások alkalmával is "költjők a pénzünket", ahogy Te mondod. Ez a rendezvény csupán egyszerre hívja össze mindazokat, akik külön-külön látogatták volna meg a babát.

cynicalbitch 2009.04.02. 17:27:56

hát ez fantasztikus... akkor ugye szóra sem érdemes az egész, meg nem kell rá iparágat telepíteni, és ez a blog is fölösleges...???

andromeda 2009.04.02. 17:50:46

Kedves cynicalbitch!
Tiszteletben tartom a véleményed.
Természetesen megosztja a közvéleményt, pont ezért kezdeményeztem beszélgetést róla.

Good Buy 2009.04.02. 19:37:53

@andromeda:

andromeda!
olvasd el a nevét... mindent elmondott magáról :-)


süti beállítások módosítása