Babyshower - Babaváró

Újítanál? - Rendezz babavárót! Segítek benne.

Blog-értesítő

Értesítést kérek minden új blogbejegyzésről:
név:
e-mail:

Olvass a twitteren is:

Utolsó kommentek

Finom falatok

2009.06.18. 16:45 - andromeda

Címkék: sör édes bor pezsgő torta sós sütemény finomság rágcsálnivaló babyshower babaváró szűk keret kevés pénz megvendégelés koccintás finom falatok

A babavárón jobbnál-jobb finomságokkal is meg szokás kínálni a kedves vendégeket.

A legtöbb helyen aprósüteményekkel, sós rágcsálnivalóval, gyümölccsel - illetve a rostos és szénsavas üdítők mellett egészséges innivalókkal - a kismama kedvéért - és alkoholos italokkal: finom borral, pezsgővel, sörrel is készülnek, hiszen arra is számítani kell, hogy sokan koccintani is akarnak majd a születendő baba egészségére.
Máshol tortát és süteményeket is tesznek az asztalra, és van olyan ház is, ahol rendes ebéddel/vacsorával kínálják meg a meghívottakat.

Ha ténylegesen kicsi a keret egy babyshower megszervezéséhez, az egyszerű muffin is nagyon jó ötlet édességnek, hisz könnyen, gyorsan és több ízben is elkészíthető. Sósnak pedig jók a bármelyik áruházban kapható sós pálcikák, -perecek, -chipsek, stb. is.
Ha a kevés pénz ellenére nagy megvendégelést szeretne valaki, az otthon-főzés a legjobb megoldás (akár a kismama lakásán, akár valamelyik barátnő/rokon otthonában), ezesetben - persze - a babaváró helyszínéül is az adott lakást célszerű választani - ha másért nem, hát kényelmi okokból biztosan, de a tárolás, az evőeszközök, poharak, többi kiegészítő szállításának szükségtelensége, és az étel ebéd/vacsora utáni hűtésének, az edények elmosogatásának lehetősége - sem utolsó szempontok. Ha tehát ez egy helyen megoldható, akkor már csak azt kell megszervezni, hogy pár barátnő/nőrokon összeálljon és elkészítse a finomabbnál finomabb fogásokat.

Amennyiben viszont lazábban lehet költekezni, már eleve a helyszín is elképzelhető bárhová - ahogy már szó is volt róla a Babyshower - meghívók című bejegyzésben -, a társaság kedvenc teázójába, egy kedvenc klubba, étterembe, de akár szabadtérre is, és a vendégváró menü is a helyszíntől függően változhat. Választhatunk a klub illetve az étterem kínálatából - és ott nem is lesz dolgunk a buli utáni elpakolással, mosogatással, takarítással. 
Szabadtérre pedig az egyszerűbb, sós/édes aprósüteményes, papírtányéros, papírpoharas, műanyag evőeszközös megoldás tűnik a legpraktikusabbnak.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babyshower.blog.hu/api/trackback/id/tr981193650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása